Social Media Marketing

Social Media Marketing kan een uiterst effectief marketing kanaal zijn, wanneer het op de juiste manier wordt ingezet. Het grote voordeel van de meeste sociale media platformen is dat zij beschikken over een grote hoeveelheid data van de gebruikers. Er zijn weinig andere marketing kanalen waarbij je als adverteerder gebruik kan maken van een dusdanige hoeveelheid data.

Social media gebruikers voeren zelf vaak al veel persoonlijke informatie in om een profiel aan te maken. Daarnaast worden ook veel acties (denk bijvoorbeeld aan likes) door sociale platformen gebruikt om een beeld te krijgen van de interessegebieden van een gebruiker. Al deze data kunnen wij vervolgens gebruiken om zo specifiek mogelijk de juiste doelgroep te benaderen. Feitelijk betekent dit dat iedere euro die je uitgeeft effectief wordt besteed. Dit maakt Social Media Marketing voor bijna iedere onderneming een kanaal om niet over het hoofd te zien.

social marketing almere

Afhankelijk van jouw doelstellingen zijn er verschillende manieren om de juiste doelgroepen te bereiken. Wil je mensen bereiken die jouw product of merk nog niet kennen? In dat geval kunnen we er voor kiezen de doelgroep te bereiken op basis van interesses, maar we kunnen bijvoorbeeld ook een vergelijkbare doelgroep maken van jouw huidige klantenbestand. Deze gebruikers lijken qua interesses en demografische gegevens erg op de gebruikers uit het klantenbestand, waardoor deze gebruikers natuurlijk extra relevant zijn. Ook kunnen we bezoekers van jouw website of zelfs specifieke pagina’s van de website opnieuw bereiken met een advertentie.

Social Media Marketing biedt de adverteerder een uitgebreid scala aan mogelijkheden om de juiste doelgroep te bereiken. Door onze ervaring met diverse social media platformen weten wij exact waar jouw doelgroep zich bevindt en welke strategieën het beste werken om jouw doelstellingen te realiseren. Wij verzorgen de gehele campagne, van het uitdenken van de juiste strategie tot aan het rapporteren van de resultaten. Wil je meer weten? Laat ons contact met je opnemen!

 

De juiste doelgroep op een efficiënte manier bereiken?

Neem contact op