Display Advertising

display advertising almereDisplay Advertising is een online alternatief voor traditionele push marketing kanalen als radio en TV. Met Display Advertising ligt het initiatief bij de adverteerder: de boodschap wordt aan de gebruiker getoond zonder dat hij of zij zich aan het oriënteren is in de producten of diensten van de adverteerder. Display is een uitermate geschikt kanaal om de naamsbekendheid van je onderneming te vergroten of een nieuw product onder de aandacht van je doelgroep te brengen.

Om de juiste doelgroep te bereiken zijn er binnen Display Advertising meerdere mogelijkheden. Zo kunnen we er onder andere voor kiezen om advertenties te tonen op specifieke websites of alleen aan gebruikers met bepaalde interesses. Het bereiken van de juiste doelgroep is natuurlijk essentieel voor het succes van een display campagne.

Het succes van een display campagne beoordelen wij aan de hand van verschillende data. Wij kijken onder andere naar het aantal vertoningen en hoeveel gebruikers er op een advertentie hebben geklikt, maar ook naar het gedrag van de gebruikers op het moment dat zij op de website belandden. Op deze manier kunnen wij achterhalen welke doelgroepen(en) de beste resultaten laten zien voor jouw display campagnes.

Wij hebben kennis en ervaring met Display Advertising binnen het Google Display Netwerk. Dit netwerk bestaat uit duizenden aangesloten websites die advertentieruimte aanbieden aan adverteerders zoals jij. Om te kunnen starten met Display Advertising is alleen een Google AdWords account vereist. Banners zijn optioneel, maar niet noodzakelijk.

Display Advertising raden wij met name aan voor (jonge) ondernemingen die willen werken aan hun naamsbekendheid of voor ondernemingen die evenementen, unieke producten of diensten willen promoten. Dat neemt natuurlijk niet weg dat Display voor andere adverteerders ook een effectief kanaal kan zijn. Remarketing is bijvoorbeeld een veelvoorkomende display strategie die voor vrijwel iedere onderneming interessant is. Wil je weten of Display Advertising voor jou een geschikt kanaal is en welke strategieën wij jou adviseren? Wij staan er altijd voor open om over dergelijke onderwerpen te sparren.

 

Al eens nagedacht over een Display strategie?

Neem contact op